30 marca br. uczniowie klas ósmych uczestniczyli w warsztatach gastronomiczne z cyklu „Łowcy smaków”, które zostały zorganizowane w Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. KEN w Sandomierzu.
Pod okiem wytrawnych fachowców i starszych kolegów, bawili się smakami, kolorami i kształtami przygotowując wiele świątecznych potraw. Wśród przygotowanych smakołyków znalazły się: sałatka wiosenna podana w kieliszku z ciastem kruchym w kształcie zajęczych uszu, żurek z kurczaczkami z jajek czy minimazurki na kruchym cieście w formie babeczek. Uczniowie z zaangażowaniem i starannością przygotowywali potrawy. Już czekamy na kolejne spotkania.
Gospodarze zachęcają do odwiedzenia strony szkoły: Nasza oferta - Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu (zsgih-sandomierz.pl)